U bevind zich in: Medisch Blog Je huid heeft nu extra verzorging nodig! Wat moet je doen?

Je huid heeft nu extra verzorging nodig! Wat moet je doen?

Het is nu echt herfst en de winter staat voor de deur. Dat betekent dat we in onze salon volop zijn gestart met behandelingen gericht op huidherstel en verzorging. Niet alleen de natuur gebruikt de herfst om op kracht te komen, ook onze huid heeft dat nodig. De huid heeft in de afgelopen maanden veel zonnekracht te verduren gehad. Daarnaast is onze huid blootgesteld aan bijvoorbeeld zoutwater, chloorwater en airconditioning. En dat kunnen we helaas waarnemen in de spiegel. Het is in de komende maanden met kou en vochtigheid belangrijk om een gezonde huid te hebben die vitaal genoeg is om de wintermaanden door te komen. Graag geef ik enkele tips!

Hydrateren
Hydrateren is deze maanden het toverwoord. Koudere tempraturen betekent extra goed smeren en aandacht voor uw huid. De kans op een ruwe huid en droge plekjes is namelijk steeds groter door de koudere lucht. Wanneer de huid lekker gereinigd is, breng je altijd een verzorgende crème aan. Voelt de huid ondanks het gebruik van een dagelijkse crème toch nog een beetje strak dan kan extra smeren geen kwaad. Vooral doen! Een tip is om in dat geval een iets vettere crème te gebruiken dan in de zomermaanden. En vergeet vooral niet om regelmatig een hydraterend masker aan te brengen.

Egaliseren
Naast een droge huid zal onze huid ook verdikt kunnen zijn door de opeenstapeling van dode huidcellen. En misschien zijn er zelfs wat pigmentvlekjes te zien. Wanneer de huid verdikt is worden de verschillende crèmes minder effectief. Het is belangrijk om de huid weer wat dunner te maken. Dit kan op verschillende manieren zoals het toepassen van een peeling of microdermabrasie. Deze behandelingen zorgen ervoor dat de dode huidcellen worden verwijderd en de huid weer wordt geegaliseerd. En dus kan de huid weer herstellen.

Geef je huid deze maanden extra aandacht. Blijf goed smeren en vergeet de maskertjes en serums deze maanden zeker niet. Onze huid schreeuwt er om. Om de huid te helpen kun je gebruik maken van producten met vitamine C en vitamine A-zuur. Het is namelijk bewezen dat deze stoffen helpen bij het herstel van de beschadiging van onze huid door de zon. Maar ook in de herfst is er nog een behoorlijke UV-straling. Vooral blijven smeren dus...


Over de auteur:
Lotte Wolters is werkzaam als schoonheidsspecialist bij Twizst Beauty & Skin. Na een intensieve opleiding heeft zij veel ervaring opgedaan in de branche. Lotte beantwoordt graag uw vragen. Dat kan door een mail te sturen naar info@twizst.nl. Ook verwelkomt zij u graag bij Twizst Beauty & Skin voor een persoonlijk advies. Afspraken kunt u maken door telefonisch contact op te nemen met 033-2994010.