Twizst Beauty & Skin: ook voor definitieve Ontharing met IPL 21 maart 2015

In het beautycenter van Twizst kunt u naast de reeds bekende behandelingen, zoals gezichtbehandeling en diverse (hotstone)massages ook terecht voor specifieke behandelingen bij huidspecialiste Christine Nagel. Zij heeft jarenlange ervaring bij de Bergmankliniek. Het afgelopen jaar hebben veel cliënten hun weg gevonden naar de Kronkels voor bijv. littekenenbehandeling, microneedling,  acnetherapie, microdermabrasie, verwijderen van pigmentvlekjes en littekens. Ook voor definitieve ontharing kunt u bij ons terecht.
 
Christine Nagel “Het is goed om te zien hoeveel mensen uit Bunschoten en ook van ver buiten de grenzen van Bunschoten, ik in deze jaren heb kunnen helpen. Veel behandelingen worden ook vergoed door de zorgverlener, waardoor het helemaal aantrekkelijk wordt. De IPL (Intense Pulsed Light) apparatuur van MedCos® die ik gebruik voor de verschillende behandelingen heeft hoogwaardige kwaliteit en is veel veiliger dan laseren (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation)

De werking van IPL en laser is gebaseerd op hetzelfde principe: selectieve foto-thermolyse. Dat betekent dat er bij beide methodes lichtenergie wordt ingezet om – in het geval van ontharen – het haarzakje kapot te maken, zodat er geen haar meer uit kan groeien. Dat komt doordat het pigment in de haren de lichtenergie absorbeert en omzet in warmte. Deze warmte wordt geleid naar het haarzakje. Beide onthaarmethodes realiseren een tempera¬tuur van minimaal 70ºC in het haarwortelzakje, waardoor het zakje en de daarin aanwezige haarstamcellen onherstelbaar beschadigd raken. Maar daar houdt de overeenkomst op.

Minder kracht nodig
Bij laser maak je gebruik van licht van één golflengte, ook wel coherent licht genoemd. Bij IPL maak je gebruik van een spectrum van golflengtes (niet coherent licht). Door mid¬del van filters kun je een bepaalde range van golflengtes selecteren. Waar de laser een dunne en zeer krachtige lichtstraal door het oppervlakte van de huid heen zendt, geeft het IPL-apparaat de lichtenergie gepulseerd af. Het noodzakelijke energieniveau is daarbij veel lager dan bij de laser waardoor de behandeling aanzienlijk veiliger is. Het omliggende weefsel wordt op die manier immers zo min mogelijk belast en de kans op complicaties tot een minimum beperkt.

Sneller klaar
Een ander belangrijk verschil dat in het voordeel van vooral de MedCos® IPL uitvalt, is dat de dunne laserstraal is gericht op een klein oppervlak, terwijl het MedCos® IPL-apparaat – met minder power voor hetzelfde resultaat – meteen een groter behandeloppervlak aanpakt. Hierdoor is de behandeling met de MedCos® IPL niet alleen veiliger maar is de behandeltijd ook fors korter dan met het laserapparaat.

Veiligheid
De effectiviteit en veiligheid van IPL behandelingen berusten op grondig klinisch bewijs dat door het jarenlang doen van uitgebreide testen op dit gebied in vooraanstaand huidklinieken is verzameld.

21 maart open dag met thema definitieve ontharing met IPL
U kunt bij Twizst Beauty and Skin elke dag terecht voor ontharing met de  MedCos® IPL. Op zaterdag 21 maart 2015 organiseren wij  een open dag. U kunt dan vrijblijvend en zonder afspraak terecht voor meer informatie over diverse definitieve ontharing voor de bikinilijn, benen, rug, oksels of gelaatsontharing. Er zijn ook sporters en mannen die hiervan reeds gebruik maken, denk hierbij aan borst- en rughaar. Via de zorgverzekering worden vaak de kosten vergoed voor gelaatsontharing.  Kom langs en krijg een gratis testflits om de behandeling te ervaren.
    
Littekenbehandeling, acnetherapie, pigmentvlekken
“Ook kunnen wij  patiënten helpen met onder andere littekenbehandeling, acnétherapie, oedeemtherapie. Dit zijn behandelingen waar veel vraag naar is. Deze huidproblemen worden aangepakt met behandelingen zoals microdermabrasie, fruitzuurpeelings, behandeling van pigmentvlekjes en MTS (MicroneedlingTherapySystem) behandelingen”. Christine: “Ik kijk per behandeling naar de conditie van de huid. Voorafgaande aan elke behandeling bepalen we welke methode op dat moment het meest geschikt is voor de huid. De behandelingen kunnen namelijk afwisselend worden gebruikt.”

Open dag
Op zaterdag 21 maart is er een open dag van 11.00 uur tot 15.00 uur bij  Twizst Beauty & Skin. Er worden dan verschillende behandelingen gedemonstreerd en ook kunt u uw vragen stellen. Heeft u nu al vragen over IPL-ontharing of wilt u een vrijblijvende afspraak maken, dan kunt u voor een vrijblijvend en gratis intake-gesprek contact opnemen met de receptie van Twizst, tel. 033-2994010. Wij hebben deze maand speciale actietarieven.
 
 
 
 

Tags: