Amerpoort en Twizst gaan samenwerken 23 april 2019

Medewerkers met verstandelijke beperking aan de slag in Grand Café.

Vanaf 6 mei gaan medewerkers met een verstandelijke beperking op basis van dagbesteding werken bij Twizst in Bunschoten. Beide organisaties zien uit naar de start van de nieuwe samenwerking.

“De doelstelling van Twizst is mensen gelukkig of gelukkiger maken. Dat doen we door onder meer sport, wellness, bowling en een sfeervolle accommodatie aan te bieden voor bijvoorbeeld een huwelijks- of jubileumfeest. En in het Grand Café door mensen een heerlijke lunch, diner of borrel te serveren”, aldus eigenaar Klaas Meester. “We vinden het ook bij ons passen om mensen met een verstandelijke beperking een werkplek midden in de samenleving en daarmee ook geluk te bieden. We weten bovendien zeker dat het de bezoekers een glimlach gaat opleveren als zij de nieuwe medewerkers ontmoeten.”

Langgekoesterde wens
Ook dagbestedingsmanager Brechje Buxtorff vindt de nieuwe werkplek perfect passen bij Amerpoort. “Het sluit aan bij onze missie: samenwerken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. De nieuwe medewerkers kunnen niet wachten om te beginnen. Het was een lang gekoesterde wens om ook in Bunschoten een dagbesteding midden in de maatschappij te hebben.”

Welkome ondersteuning
De nieuwe medewerkers hebben ruime ervaring in de horeca en zijn een welkome ondersteuning voor het team van Twizst. Ze gaan werken in het Grand Café en diverse werkzaamheden doen zoals: schoonmaken, helpen bij voorbereidingen voor bruiloften, partijen en kinderfeestjes en (technische) klussen in en rondom het gebouw. Dit is een kleine greep uit de verschillende taken die zij kunnen gaan doen.

Nog plek voor collega’s
Volgens Buxtorff is er overigens nog plek voor leuke collega’s. “Heb je een verstandelijke beperking en een passie voor werken in de horeca? Vind je het leuk om mensen gastvrij te ontvangen? Neem dan contact op met Amerpoort en vraag naar mij.” Voor meer informatie, kijk op www.amerpoort.nl/dagbesteding

Amerpoort ondersteunt 2200 mensen met een verstandelijke beperking in de provincies Utrecht, Flevoland en in ’t Gooi. Met 2400 medewerkers en 650 vrijwilligers begeleiden we hen bij wonen, werken, dagbesteding, logeren en vrije tijd. Bij hen thuis of op één van de ruim 300 locaties. Elk met zijn eigen kleur, sfeer en met ruimte voor verschillende levensbeschouwingen.

Tags: